disclaimer: VZW Zonder honger naar bed Vlaanderen ( zhnb.vl) is een oprechte en legitieme vzw, gestart 1 april 2019.  zhnb.vl is een legitiem VZW, statuten en vestigingseenheidsnummers zijn opvraagbaar.  zhnb.vl heeft een goedkeuring van activiteit  door FAVV .  Deze werden ook zichtbaar geafficheerd op de locatie.

Zhnb.vl claimt dat elke product op deze website terug traceerbaar is naar herkomst, hetzij door giften van sympathisanten ( zelfstandigen of particulieren ), ofwel door  aankoop met factuur bij een distributeur. Daarmee staan we garant voor de veiligheid inzake handeling van eetbare goederen.

Geen enkel product op deze site werd onrechtmatig verworven binnen onze VZW.  Van elke item hebben wij het recht tot aanbieden op onze bestelsite. We hebben voor de VZW gekozen voor een werking met een erkend boekhoudkantoor SBB die ter controle mee inkijkt of we wel alles volgens de regel opvolgen. Giften en andere inkomsten worden geboekt dagelijks in Kasboek, dagontvangstenboek en SBB heeft een online tool voor het verwerken van de dagdagelijkse online stortingen.

In onze boekhouding worden al onze goederen inkomend en uitgaand gelogd ... die status van die voorraad van goederen is cruciaal .

 

nieuwe maatregelen ivm Corona virus dd 30/10/2020

pakketten worden klaargemaakt na bestelling en buiten gezet voor ophaling, betalingen gebeuren liefst niet contant maar via overschrijving.  als lid geef je zelf aan wanneer tijdens de openingsuren je je bestelling wil komen afhalen .  op de locatie zelf kan zeker ook nog eten bij gekozen worden.

De sociale kruidenier is toegankelijk voor iedereen , iedereen kan lid worden van de sociale kruidenier.

Op de site is handalco gel en een handwasgelegenheid voorzien.  Mondmaskers dienen zelf voorzien te worden bij het bezoek en ten allen tijde gedragen conform de regels.

transport van de verse eetbare goederen en stockage ervan:

Alle goederen werden opgehaald volgens de regelgeving, met de nodige boorddocumenten, en bewaard op de stock op 1 locatie, Deze werd gekeurd en goedbevonden door FAVV.  Alle verse goederen hebben een max residentie van 24u op onze locatie en gaan binnen die tijd  door naar de huisgezinnen.  Geen verse producten blijven staan.  Alles wordt uitgedeeld .  Diepvriezers en frigo's werden gelocaliseerd en gecontroleerd ( en goedgekeurd ) door de mensen van FAVV. 

 

Werkingsethiek: 

Het gros van de goederen komen uit een alternatief kanaal dan het gewone commerciële kanaal.  Wij hebben er voor gekozen te werken met vooral producten uit overstocks en overproducties.

Als we aankopen doen van goederen ten behoeve van onze leden, dan doen we dat liefst bij die lokale handelaar , het geheel ondersteunt mekaar in deze gemeenschap.  bvb witloof bij de boer in Schriek, brood bij de bakker in  Tremelo, aardappelen bij de boer in Keerbergen, zuivel bij de roomcentrale in Begijnendijk ... steeds alles netjes gedocumenteerd en in de boekhouding.   

 

Ordediensten en regelgeving :

Aangezien er een 1 op 1 afhaling geldt is er geen reden tot drummen of niet noodzakelijk contact met anderen.  Iedere klant heeft bij bestelling een document mee kunnen uitprinten ter staving van reden tot verplaatsing.  Aangezien dit om het afhalen van voeding gaat is dit rechtsgeldig.  Sabine , verantwoordelijk voor deze organisatie van voeding , staat garant voor de controle van het  naleven van de berichtgevingen hieromtrend.  Sabine zal ook niet nalaten de orde diensten even uit te nodigen ter extra controle indien nodig.  

 

Wij hopen dat we met deze berichtgeving iedereen kunnen geruststellen en dat we iedereen kunnen blijven voorzien van eten op een veilige manier .  Wij danken iedereen voor het gestelde vertrouwen . 

take care

 

 

Zonder honger naar bed Vlaanderen, Achiel Cleynhenslaan 6 - 3140 Keerbergen. OND NR  BE 0727.420.618